söndag 6 december 2015

LIVRÄDDNING NÖDVÄNDIG...

Alltså livräddning måste påbörjas, patient vår moder jord.

Den sjuka dam börjar nu på sitt vis säga ifrån, med jordbävningar, översvämningar och vulkanutbrott. 

För nu i slutet på 2015 och 2016 vill världens ledare med stora ord säga nu ska vi rädda jorden. Vadå rädda vi måste se till att vi reducerar dom negativa miljöeffekterna vi människor drabbas av, på grund av det oansvariga beteende av våra härjningar på denna jord. Moder jord kommer att gå under men det enda vi kan göra är att snabbt som möjligt ställa om till miljövänligt. Och beskatta högt kol. kärnkraft som dagens elproduktion så kommer det bli mer som väljer mer miljövänligt snabbt.För att förlänga några årtionden till på livslängden på moder jord. För denna omställning måste göras inom 5 år i 40% av världens länder för att det ska bli nån som helst synlig positiv miljöpåverkan.

Förutom människor så har 40% av dom vilda djuren världen över dött av negativa miljöutveckling, till december 2016 kommer 46% av världen vilda djur ha dött av miljökonsekvenser i Afrika, Asien, Europa, Usa, Kanada,Brasilien, Chile, Peru, Columbia och Australien för att nämna några länder. Och då har vi inte räknat in dom 35% som utrotas av illegal jakt. Både på land och i vatten.

Så förutom att djur dör av miljögifter  kommer djur också att utrotas med 70 000 djur om dagen i vår värld, så vilda djurbeståndet kommer att ha minskat med 30% till 2017 av illegal jakt. Då i reella siffror blir det 20% kvar av vilda djurbeståndet, förutom att illegala jakten far till världens djurparker som kommer att kräva tyngre beväpnade vakter med rätt att döda illegala jägare vilket än land dom kommer att komma ifrån för att skydda dom värdefulla få djuren som är kvar.

Julen 2014 var det -15 grader kallt här i Skellefteå men nu är det +5 grader och tunt med snö på marken. Samtidigt som man är glad att slippa skotta tung snö inser man att jordens livräddning får inte bli tomt prat och nu måste orden bli till verklig handling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar