måndag 30 november 2015

HAR VI RÅD MED 3:E VÄRLDSKRIG ?

Många säger att vi står för ett 3:e världskrig och att det kommer att eskalera. 
Putin har startat en folkgrupps konflikt för att täcka hans och Rysslands oligarker som tar Ryssland i ett allt djupare ekonomiskt negativ låneökning i ryska statskassan. Den är idag över 200 000 000 000 Usa dollar i skuld. Där det mesta av lånet går till kriget i Ukraina och Syrien. Och för närvarande kostar att ha Krim 25 000 000 Usa dollar per dag med i drift med vad städer och mindre städer kostar i att hålla igång med statlig personal och dess korruption.

Men det krig som pågår i Syrien och Irak är på grund av våldsextremister som med hjälp av Al Qaida och Talibanerna för att nämna några terrorgrupper som nu har utmanat och tvingat världens länder till att bekämpa dessa terrorgrupper med vapen och missiler.

Så egentligen har vi inte råd med detta pågående krig i Syrien och Irak som egentligen från början startades av al-Assad som vill ha bort sina politiska opponenter och dess befolkning från Syrien. Och med i hans medspelare och vapensupporter shia islamistisk ledningen i Iran som också inte gillar eller vill ha sunniter i deras närområden. Sen på senare tid kom ju shiitiska ledningen i Irak som också vill ha bort sunniter i Irak såväl som Syrien. Så faktiskt har vi flera aktörer med olika målsättningar med kriget i Syrien och Irak. Och Ryssland med Putin har sin målsättning få fler vapen sålda i Syrien och använda. Men också stärka en makt position mot Usa, Kina, England, Frankrike bland annat.

Nato och FN länderna har bestämt sig att attackera och bekämpa DAESH som är nu världens mest våldsverkande, massförstörande och miljöförstörande terrorgrupp. Det är därför man nu startat krig mot terror inte mot religionen den fredliga islamska delen eller muslimska. Det kommer att kosta många länder i världen mycket pengar ur statsbudgeten dom inte egentligen har. Det är därför viktigt att Ryssland, Usa och Frankrike och England inser varken ekonomiskt eller miljömässigt har vi råd med långdraget krig. Därför är det viktigt med att dessa länder nu samarbetar med att utbyta kommunikation gällande hur och från vilket håll dom attackera DAESH grupperingarna i Syrien och Irak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar