fredag 20 november 2015

USA & RYSSLANDS GAMLA KÄRNVAPEN...

Ja det tål att tänkas på vad man gjorde efter 2:a världskriget med kärnvapen man inte använde.

Vi har nu runt om i vår värld urangruvor som har stora uran avfalls dammar som egentligen ligger helt öppet i stängslade områden. Och vi vet att dessa avfalls dammar får sprickor i och med att det blir sättningar av geologiska skäl. Vilket innebär i verkligheten att högradioaktivt flytande uran avfall rinner ut i dricksvattens områden för befolkningen.

Men nu kommer vi till kärnfrågan, vad historien förtäljer är att efter 2:a världskriget grävde man ner delar av kärnvapnen och uranet som användes i vapnen. Bland annat har en amerikansk forskningsgrupp forskat vad som skett med naturen flera årtionden efter 2:a världskriget. 
Det nedgrävda uranet blir till radongas som kommer upp i atmosfären.

Då är min undran då det nu börjat komma fram i offentligheten i Usa men inte pratas om det från regeringens sida från båda politiska sidorna. Men folket börjar notera effekterna av det.

Då börjar jag fundera på RYSSLAND kommer dom att lägga locket på och försöka politiskt kväva vad som kommer att hända med en stor del av den befolkning som bor nära där man efter 2:a världskriget grävde uranet från  oanvända kärnvapen.

Man kan faktiskt säga att det förflutna sparkar dagens politiker i rumpan med besked. Frågan är bara hur hanterar dom den verkligheten. Och kommer efterföljande politiker att lära sig av dom gamla misstagen. Då dessa effekter kommer att finnas för några hundra år. Det borde ju bli en konstant påminnelse av att inte repetera gamla misstag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar