tisdag 20 oktober 2015

ENGLANDS NYA KÄRNKRAFTVERK...

Att England utvecklar sin infrastruktur med några miljarder pund har jag inget emot. Men att bygga 3-6 nya kärnkraftsverk tycker jag verkar helt vansinnigt.

För med ökade byggnationer av kärnkraftsverk kommer vi runt urangruvorna se sådana här syner vare sig dom är i Ryssland, Tjetjenien, Vitryssland, Kanada eller Usa.

För trotts att nu Fukushima kärnkraftsverk släpper ut extrema nivåer som vid Tjernobyl katastrofen på nivån 1000 Tjernobyl kärnkraftverk på 12 månader. Och då pratar jag om högradioaktivt vatten direkt från kärnreaktorerna med 340 000 liter per dygn sen senaste jordbävningen och översvämningen.

Kina är ett fantastiskt land på att bygga stora konstruktioner det är det inget tvivel om. Men David Cameron och hans politiska vänner borde tänka mer miljömässigt i handling och inte bara i ord.

Innan världens olika länder bygger fler farliga kärnkraftsverk borde kärnkraftsälskarna lära sig först hur man tar hand om uran avfallsdammarna runt vår värld. Som inte bara utgör ett allvarligt hälsohot mot oss människor utan en hel vildmarksflora djur. Som vi människor också jagar och sen äter.Allt från fågel till rådjur,hjort,älg, vildsvin bland annat.

Det rimmar rejält dåligt för politikernas trovärdighet då man manar sin befolkning att tänka och leva miljövänligt. Och sen att flera länder gör raka motsatsen trotts pågående miljökatastrof och inte anstränger sig ett dugg för att jobba med lösningar för att hantera uran avfall.

Det är som att staten tar lån på flera miljarder för att bygga kärnkraftsverk och sen mana sina väljare ta inte fler lån utan betala bort alla era skulder fortast möjligt. Tror politikerna det ger oss förtroende eller är det en ekonomisk lösning för världens banker innan jordens undergång. Det verkar mer så på politikernas handfallenhet. Och att alla länder ser bara på att Putin med sina allierade tar världens uppmärksamhet från det mest akuta som Fukushima katastrofen nu håller på ställa till. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar