söndag 30 augusti 2015

AGRESSIVA RYSSAR...

Nu menar jag inte att vanliga ryssar är aggressiva utan Rysslands oligarker. Med sjunkande stats budget och ökad statsskuld. Minskade löner för statsanställda, dom som är kvar efter ytligare personal reducering. Med oligarkerna som äger 95% av Rysslands börsnoterade företag och endast 3 banker och Gazprom och Rosatom statsägt. Förstår man att dom statliga först kommer med smekfulla affärserbjudanden för att sen bli mer krigs aggressiv in sina relationer och priser för att få länder att följa deras politiska agenda.

Så nu när arabiska ledare kommit och uppvaktat Vladimir Putin om att Ryssland behöver aktivt delta för att dom länderna inte ska förlora mera investerings kapital för deras statsbudgetar och att al-Assads medverkan har mer gjort ekonomiskt skada än hjälpt att försvaga ISIS. Nu hoppas arabiska ledarna att Vladimir Putin verkligen visar politisk stark ryggrad och bidrar till att med rysk militär reducera ISIS ekonomiska destruktiva kraft. Den fantastiska Ryska mannen, starka handlingskraftiga Vladimir Putin som nu har möjligheten att sopa ner USA från deras nuvarande maktställning i FN.

Och med stort leende säger Vladimir Putin till dom arabiska ledarna: Jag har den absoluta bästa lösningen på att undvika humanitär flyktingkatastrof och att ISIS inte får tag på kemiska missiler eller bomber, vi låter al-Assad vara med i ett råd gärna i ledande position mot terror i världen. Jag är inte en aggressiv lands ledare jag är ödmjuk inför allt liv på vår jord.

Ryssland har hög tolerans då det gäller olikheter bland människor och öppenhet är något vi lever efter här. Hmm så länge dom inte säger nåt negativt om oligarkernas sätt att styra Ryssland( som nu ekonomiskt kontrollerar landet med att få profiten in privat plånbok och kontrollera Rysslands största bolag inom alla sektorer).

Och vi försöker nu övertala våra grannländer med fredliga medel att sluta sig till Ryska federationen och dess välfyllda statskassa. Vad och vilka staliga och privata bolag och företag som ska bli ryska statens och i privat ägo kan endast vi företagsledande med börsnoterade företagsledare besluta om i Kremls slutna rum. Vilket omvärlden inte har nåt med att göra,det är Rysslands privata stats angelägenheter. 

Vi ryska makteliten kan garantera företagen trygghet och ett stort demokratiskt och rättssäkert land. Så kom och investera i vårt land men att aktivt delta i nåt produktivt krig mot ekonom destruktiva terror organisationer tar vi ryska makteliten som en förolämpning. För vi tjänar inte direkt pengar på den saken.

Verkar vara Vladimir Putins åsikt om att bekämpa ISIS. Men inte i Rysslands närområden, tråkigt nog.

Man kan ju undra vad dom finner för sätt att vara vänliga mot grannar och affärsvänner. Vänlighet med skarpladdade vapen kanske dom gamla KGB männen finner som lämplig rysk vänlighet. Men att man skulle behandla dom på samma sätt skulle dessa ryska manliga makthavare inte tolerera, så varför skulle omgivande länder göra det.

Men precis som i ett kärleksförhållande måste bägge parter vara med på det. Och ha ömsesidig respekt för varandra. Detta verkar dessa ryska manliga makthavare glömt bort,som dom i verkligheten förlorat sin själ in strävan efter makten om Rysslands framtid. Som nu i verkligheten blir ett ryskt ekonomiskt drama TITANIC skapat av dagens rikaste oligarker i Rysslands historia. 

SKELLEFTEÅS EGEN ÖL

Nu har vi sen 2011 stadens egenproducerade öl Kallholmen bryggeri. Nu placerad vid Skellefteå älvens närhet med bryggeri och resturang med utsikt över älven.


Nu med egen logga. Så den verkligen existerar. Smakade 2 stycken av deras producerade öl och jag gillade smaken.



Nu med egen producerad öl i stadens centrum med resturang så inser man att nu finns det fler resturanger i Skellefteå stad än med sportbar med skränade sport kommentarer till maten. För i Skellefteå finns ett kundunderlag för folk som gillar god mat och dryck och inte direkt vill höra sporten från storbild teve medans man njuter av god mat och dryck i vår stad Skellefteå.

Och tack vare att Skellefteå kommunpolitiker och företag tar sitt miljöansvar så kan vi både bada och fiska stora laxar i vår älv i Skellefteå stads centrum. Så man kan faktiskt säga man kan njuta av en god kall öl med vacker och ren natur utsikt.

WÄSTERBOTTENS OST BURTRÄSK...


Wästerbottensost från Burträsk västerbottens län i Sverige har faktiskt en miljövänlig produktion och ostlager.


Såväl som i paj kan man ha den i potatismos som i pastarätter.
Så denna goda men prisvärda miljövänligt tillverkade ost  kan man ha till många olika maträtter och till med med i matbröd som fikabröd.

Denna bild är från 1946 med kyrkan med på bild nu har mycket hus byggts och samhället utvecklats.

MAFFIA ÄLSKA VÅR JORD...

Maffia borde älska vår jord istället för att förgifta den med sin miljönegativa styrning av företag.Och tänka på människors hälsa då dom kopierar våra matprodukter.

Maffian oavsett vilket land dom är i borde dom vara rädd om kunders hälsa istället för att tvinga i folk hälsofarliga produkter och droger. Och försöka att hederligt göra bättre matprodukter som också är miljövänligt producerade. Precis som man älskar med en kvinna mjuk och ömt med ärliga och omtänksamma avsikter.

MAFFIA MATKOPIERAR...

Ta det lugnt vi lever ju i en trygg värld, eller hur ?
Nu upptäcker olika länders hälsovårds inspektörer MAFFIAN matkopierar vissa omtyckta matprodukter med billigare men hälsofarligare delkomponenter i våra halvfabrikat som genmodifierade ägg,mozarella och matoljor. Att dom som äter dessa produkter sen får cancer och andra hälsofarliga biverkningar bryr dom sig inte om bara dom gör profit och bygger upp kriminella nätverk.

Tänk så mycket tryggare vår värld har blivit med mer maffia och kriminella i vårt samhälle, det är ju så man får lust att bygga upp murar av säkerhet runt sin bostad. Och kriminella maffian tar sig in i makten korridorer med sina fantastiska företags ideologier.

Men med nån som helst integritet och sunt ärligt affärs sinne inser man att som hederlig och god ekonomiskt sinnad affärsperson får man verkligen kämpa mot korruption och maffian runt om i världen. Och det i längden tar bort profiten man kan lägga på viss mån av löneförbättringar för dom anställdas hårda arbete och produktutveckling och positivt miljöarbete för framtida behov.

fredag 28 augusti 2015

SD:s MILJÖPOLITIK ...

Här har verkligen SD gnidit sina geniknölar. 
-Bygga ut och modernisera,satsa på kärnkraften.                                           Först är det ju allmänt känt att urangruvorna i Sotkamo och Talvivaara Finland fortfarande sen 2008 och 2010 läcker från uran avfalls dammarna och spridit både giftigt och hög radioaktivt avfall i älvar och småbäckar men även större vattendrag. Sen med mer kärnkraft måste SD också godkänna urangruvor i närheten av Göteborg där en uran åder finns men även i Skåne trakten finns en uran åder. Sen finns uranfyndighet i Dalarna och Norrbotten. 
Här kommer den stora negativa nyheten för SD urangruvor är precis som vanliga gruvor som New Boliden AB, LKAB, Lundin Minning och andra nu existerande gruvor i Sverige , dom har läckande avfalls dammar. Skellefteå har haft gruvor sen 1936 och nu har kommun över 100 mil vattenledningar även utanför staden Skellefteå.

- Sänkt & stabilt elpris genom kärnkraft, nej till vindsnurror.                                                                                   Först å främst så utbränt kärnbränsle måste transporteras i dubbel skroviga fartyg med hög säkerhet ombord. Välutbildad personal inom kärntekniskt område och personalen måste också ha en avtalsenlig lön efter utbildning och kunskapsområde. Så transporten ligger nu på 8 siffrigt belopp en väg. -Framme vid nu det verk som nu tar emot utbränt kärnbränsle (England) måste också ha personal utbildad på kärntekniskt område men också ha en hög bemanning på säkerhets sidan så kostnad för detta hamnar på 8-9 siffrigt belopp.
Så med dessa fakta inser man att elpriserna med kärnkraft kan inte sjunka mer än vad dom ligger på idag, för att ägarna ska ha ekonomiskt bärkraft vare sig det är stat eller privat ägo kan inte elpriset i fakto understiga 70 öre/kwh.

-Sen skriver dom Stoppa föroreningen i Östersjön. 
Jaha då ska vi alltså ensamt rena vår svenska del av Östersjön men enligt SD:s norm tittar vi inte utanför svenska gränser utan fokuserar enbart på Sverige.
Att starta miljöföretag med balkanländerna och fördjupa miljösamarbete med Ryssland som också bidrar till ökat miljöförstöring verkar inte finnas på deras agenda. Ska vi enligt dom då istället hota militärt till bättre miljö ? Då kärnkraftverk skapar stora isfria havsdelar i Östersjön där den nuvarande fiskfaunan rubbas rejält negativt för svenska och finska fiskare.Som till exempel med Pyhäjoki kärnkraftverk som nu snart byggs.


Och dessa SD tossor ska vara akademiskt och välutbildad och tycker detta är en helt och hållet ofarligt produktion. Som i andning 2 kommer och säger Ryssland med sin farliga kärnkraft. Nä Jimmie Åkesson å kompani ni kan ta era ryska kärnkrafts kramande vänner i hand å vandra livet fram med den illusionen. Och jag mentalt ångar av en mental bild på kick butts än i verkligheten.

lördag 22 augusti 2015

CHINA'S CHEMICAL FACTORIES...


Now another chemical factory has blown up. I hope China authorities firemen and clean up workers use also gloves to protect them from toxic chemicals still left in the brunt out cars,trains and buildings. Besides breething masks.
But also authorities inplement a more striker laws and be firm to inspectors not be easy to bribes. By giving them an better salary so they dont have urge to take bribes cause their current salary not last to so much as they need.
But also dont establish more chemical factories with surrounding human habitat close by.So for safety have an dinstance before chemical factories and areas where people live.

RUSSIAS FOOD WASTE...

Russia's  foodwaste has to be inproved cause now russian authorities makes groundwater and soil toxic. And waste of money. Insane.

torsdag 20 augusti 2015

TIANJINS DISASTER DEVELOPS...


China authorities measured the levels in coastline, the water had 350 times higher levels of measured cyanide levels than before the disaster explosion. It has been measured at 25 different measure station in area where explosion took place.

Well it shows that one works with chemical production or mining one has to think of safety for staff and thoes living near by and follow strict guidlines.

tisdag 18 augusti 2015

CHINA'S GOV & POPULATION...

Tianjin blast in China was an awfull disaster. But i hope China goverment and work safety authority realise that have severel chemical factories among human habitat is not allowed. Between an area with severel chemical factories in their  3000 meters span and human habitat it for safety reasons should be 5000-6000 meters cause if one take where in mind the wind blows the chemical&toxic smoke from the blast.
And the govermental anti corruption agency staff  has to realise when chemical factory owners whant to pay an ocey with factory by bribing then that agency worker should do the oposite. Not take bribe but report the serous fault they see for their own sake of mind and safety for keeping trust for the work safety authority. Buildings,blown up trains ,cars and soil around this area including sea will have toxic chemicals also coast line near chemical factories area. And the amount of different chemical dont realy mix wich makes it even more toxic and cant be handled as one chemical substance.

My condolences to the firefighters who lost their life also people who were around near by. I understand the population who lived near this factories and their demonstration. It's their way of telling goverment to be much firmer guidlines for work safety authority. And dont punish the citizens for by demonstration what some politians not have currage to say to leading ministers in China goverment. Cause if they see this much more stricter laws against demostrations they also close oportunity to hear how it is in reality for the populations enviroment. And thats why horrible disaster like this can happen.

lördag 15 augusti 2015

MOTHER EARTH...

Mother earth has now decided to make some changes.

Cotopaxi vulcano in Ecuador has waken up. But one realise it is not only going to be there but also some other places. For time being is smaller movement a warningsign fro bigger to come. So new climate refugees are on the agenda. Not only the surounding ilands around Japan and Fukushima has to evacuate it's population.

måndag 10 augusti 2015

YELLOWSTONE NATIONAL PARK...

It seem that some bikers went to Yellowstone and got to close to a bear cube. And it's mother bear felt her cub was threatend by the bikers behavior. And attacked the bikers. 

Well first of all if you as bikers go to national park Yellowstone of cause you go on wild animals terrotory and have to respect their space. All visitors have to realise humans  are visitors in wild animals ground and there for should act accordingly. Humans cant rule every where some places wildlife have to have humans respect for space. And watch wildlife at respectfull distance. Then they dont feel threatend and wount attack bikers or carowners.
Hope Yellowstone park board dont kill this mother bear or cub cause some stupid bikers cant behave as other visitors behaved respectfull and enjoyed the sight of mother and cub bear.

söndag 9 augusti 2015

JAPAN & UN& RUSSIA& CHINA IGNORES...

Ocey it has now been established that now Fukushima's 3:rd reactor is leaking groundwater who has been in contact with the reactors and now with high levels leak 300 tons of radioactive water into sea every 24 hours.

Watch this video  with Arnie Gundersen then you understand why Russia,Japan and Un need to avoid another hugh enviroment disaster, on going by the way.


And Chinas arguement with Japan about the ilands  Bush and Cheney now oil- and gaz drilling not far from Fukushima looks more like a joke. Cause drilling and like China building new ilands just speed up higher volume of high radioactive water into sea. 

Un and Japan have to inform population and countries around Fukushima so they have an fighting chance to plan their life and possibility to start up their life and/or buissness else where there is an nuclear plant free zone.

torsdag 6 augusti 2015

FUKUSHIMA ON THE HORIZON ...

I agree with this guys about Fukushima. Finally their is not only me who has realised Fukushima will be the biggest nature disaster ever. And there for finnish goverment should not build Pyhäjoki nuclear plant. Cause people from different parts of the world move to north part of Sweden where they see as nuclear free zone. And many bring their buissness too.



PYHÄJOKI NUCLEAR PLANT...

It seems that finnish goverment got 60% finnish ovnwer ship so they continue building of nuclear plant. But on same time energy prises reduces and the hugh amount of cost to build this plant is more than the profit from it. But it can also be an poltical burden for swedish politians to aprove an nuke plant in Finland with such a short distance from half of Sweden being strongly effected if an serous leakage happens. And 2 leaking uranium mines near Russian border they seem more have same enviroment view as Vladimir Putin has in Russia, non exsistant.



tisdag 4 augusti 2015

ARTIC SEA...

Neither Russia or Usa or other country can clame Artic sea or as many call it North Pole. We are a lot of countries around it, there for ethical it cant be owned by one country only. All countries around Artic sea have the right to be in it but not abuse it for their own purposes  and profit. 
Let at least Artic sea NOT be another sea poluted by oildrilling or gazdrilling. Some sea like Artic sea keep our countries around it with fresh and toxic free water for now and future.

måndag 3 augusti 2015

SWEDISH RAILWAY...

We in Sweden are so supriced of our railway tracks got cracks. The tracks our trains go on are from 1972 and got an manufactory fault, the new known cracks. In entire Swedens track. And as we all know that is going to cost a lot of money. 

But hey this costs does not bother us sweeds we love our enviromental friendly railway specially in the summer season. Yes, we sweeds are the supercool railway dudes.
And our superdooper politians hopefully find the money for this 10 comming years and get railway tracks updated like our politians salaries.

Another wellknown railway is the transibirian railway, wonder if they also planing to update their railway too ? Or if Vladimir priorities other things than russian railway.

söndag 2 augusti 2015

TODAYS SLAUTERHOUSES...

Todays slauterhouses around the world like England, Russia, Canada,Usa, Brazille, Columbia,Egypt,Saudi Arabia few mentioned have a realy high speed of slauter where staff get salary on how much slautured animals they accomplished.
The result of thoes demands gives:

The slauterhouse owners think in their own stupid mind with use of an electric  rodd same levels as police use in their stunguns. Make shocked and stressed traumatic animals move faster.
Wich gives this kind of halfded chocked animals lying on the floors around the worlds slauterhouses.

And when stressed frustraded slauter staff take out their frustration like this above...

Or their frustation like this, this becomes an daily rutine with slauter staff after some years.

When animals like horses are forced into tight loaded trucks to slauter houses after been cared for by onwers like gold.

The result for animals either they are cows,bulls,pigs sheeps, that demands thoes farmers who were their former owner to inject hormones and antibiotics and flavor chemicals to prevent from the stresshormons from leave an bitter taste when we eat our bought meat.
It seems more of our food has high level of different chemicals to prevent diseases and harmful bacteria for us humans, one start to have an healthy urge for rot vegetables and other vegetables who have not also high levels of presirvative substances.

lördag 1 augusti 2015

THE LION CECIL & UN...

It is lot of talk about the kill of an strong beatiful male lion Cecil. And the hate towards Walter Palmer. 
I see it differently. This was an strong male lion who got a lot of female to carry his cubs. I've been in Keneya and Tanzania national parks and my father was a hunter and me and my brother asked him if he would hunt any of this animals. He sad the reason they are in an zoo with electric wire around it is because this animals are few and almoust distinct so no. 
He was almoust manic of taking photos of different kind of animals lion,gepard,elephants and so on. He sad dangerous animal like lions and elphants are best watching from an distance cause then one sees their natural behavior. 

So if hunter pay 500 000 us dollar to kill an strong male lion that reduces chances for strong cubs to survive in the african wilderness. But hinters also reduces park staff livelyhood. Wich means thoes countries who have hunters going to this parks and kill an distinct animal have also to be ready to recive former park staff when they animals are distinct and they dont have any work.
And this trophy hunter are easy to track they in the one minded glory euforia take photos and usually take an trophy of the killed animal to their homes.

Hope Un make an joined efford to come to the conclusion that thoes countries who have the moste hunter killing distinct animals also accept to recive former park workers when they flee poverty and unemployment.

And when Donald Trump's son like Walter Palmer go to hunt distinct naimals for 500 000 us dollars then it becomes an serious embarrisment for Us goverment. And they have to take ethical dessicions wich will show not even rich hunters are allowed to kill distinct animals besides the crinimal organisations.