söndag 30 augusti 2015

AGRESSIVA RYSSAR...

Nu menar jag inte att vanliga ryssar är aggressiva utan Rysslands oligarker. Med sjunkande stats budget och ökad statsskuld. Minskade löner för statsanställda, dom som är kvar efter ytligare personal reducering. Med oligarkerna som äger 95% av Rysslands börsnoterade företag och endast 3 banker och Gazprom och Rosatom statsägt. Förstår man att dom statliga först kommer med smekfulla affärserbjudanden för att sen bli mer krigs aggressiv in sina relationer och priser för att få länder att följa deras politiska agenda.

Så nu när arabiska ledare kommit och uppvaktat Vladimir Putin om att Ryssland behöver aktivt delta för att dom länderna inte ska förlora mera investerings kapital för deras statsbudgetar och att al-Assads medverkan har mer gjort ekonomiskt skada än hjälpt att försvaga ISIS. Nu hoppas arabiska ledarna att Vladimir Putin verkligen visar politisk stark ryggrad och bidrar till att med rysk militär reducera ISIS ekonomiska destruktiva kraft. Den fantastiska Ryska mannen, starka handlingskraftiga Vladimir Putin som nu har möjligheten att sopa ner USA från deras nuvarande maktställning i FN.

Och med stort leende säger Vladimir Putin till dom arabiska ledarna: Jag har den absoluta bästa lösningen på att undvika humanitär flyktingkatastrof och att ISIS inte får tag på kemiska missiler eller bomber, vi låter al-Assad vara med i ett råd gärna i ledande position mot terror i världen. Jag är inte en aggressiv lands ledare jag är ödmjuk inför allt liv på vår jord.

Ryssland har hög tolerans då det gäller olikheter bland människor och öppenhet är något vi lever efter här. Hmm så länge dom inte säger nåt negativt om oligarkernas sätt att styra Ryssland( som nu ekonomiskt kontrollerar landet med att få profiten in privat plånbok och kontrollera Rysslands största bolag inom alla sektorer).

Och vi försöker nu övertala våra grannländer med fredliga medel att sluta sig till Ryska federationen och dess välfyllda statskassa. Vad och vilka staliga och privata bolag och företag som ska bli ryska statens och i privat ägo kan endast vi företagsledande med börsnoterade företagsledare besluta om i Kremls slutna rum. Vilket omvärlden inte har nåt med att göra,det är Rysslands privata stats angelägenheter. 

Vi ryska makteliten kan garantera företagen trygghet och ett stort demokratiskt och rättssäkert land. Så kom och investera i vårt land men att aktivt delta i nåt produktivt krig mot ekonom destruktiva terror organisationer tar vi ryska makteliten som en förolämpning. För vi tjänar inte direkt pengar på den saken.

Verkar vara Vladimir Putins åsikt om att bekämpa ISIS. Men inte i Rysslands närområden, tråkigt nog.

Man kan ju undra vad dom finner för sätt att vara vänliga mot grannar och affärsvänner. Vänlighet med skarpladdade vapen kanske dom gamla KGB männen finner som lämplig rysk vänlighet. Men att man skulle behandla dom på samma sätt skulle dessa ryska manliga makthavare inte tolerera, så varför skulle omgivande länder göra det.

Men precis som i ett kärleksförhållande måste bägge parter vara med på det. Och ha ömsesidig respekt för varandra. Detta verkar dessa ryska manliga makthavare glömt bort,som dom i verkligheten förlorat sin själ in strävan efter makten om Rysslands framtid. Som nu i verkligheten blir ett ryskt ekonomiskt drama TITANIC skapat av dagens rikaste oligarker i Rysslands historia. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar