söndag 27 december 2015

FINSK KÄRNBRÄNSLE FÖRVARING...

Finska regeringen har beslutat att 450 meter under jorden förvara utbränt kärnbränsle i järn,kopparkapslar i tunnlar som sen täcks med bentonitlera.

Det ska förvaras på Finlands västkust, för det första så dom kemiska substanserna i det utbrända uranet och järn, koppar tuberna gifter sig inte med varann. Så med stor säkerhet kommer det att bli läckage ut i Bottenviken. Sen då det blir geologiska sättningar uppstår sprickor i bentonitleran och med att gruvor får automatiskt vatten i tunneln så kommer vattnet i kontakt med högradioaktiva substanser som i sin tur läcker ut i Bottenviken.

måndag 21 december 2015

SKELLEFTEÅ KRAFT...

Skellefteå Kraft som är delvis kommunägt av Skellefteå kommun påstår sig var miljövänligt företag. Men äger aktier i Forsmark kärnkraftverk 7.7 % och 25% aktier i Alholmen i Jakobstad Finland, biobränslekraftverk som eldar delvis med kol och är Finlands störste kolförbrukare.

Skellefteå Kraft AB vd Hans Kreisel säger att dom sittier kvar med dom aktieinnehav som dom nu äger.

Hur går det ihop med att vara  ett miljövänligt  elkraftsbolag ?


lördag 19 december 2015

GRÖN JUL...

På den gamla goda tiden vid jultid så var det snö och minusgrader. Men nu 2015 verkar det bli snöfritt och plusgrader i Skellefteå

Morfar tala om för mig om dom gamla goda tiderna.

tisdag 15 december 2015

FUKUSHIMAS MILJÖ...

Okej nu vet man vilken prislapp det blir på städningen för Fukushima katastrofen 1/4 biljon Usa dollar. Och 100 år  innan det extremt höga radioaktiviteten försvinner. 

Men under tiden uppkommer det också ny fall av cancer sjukdomar på grund av radioaktiviteten.

Men för att prislappen ska stanna där dom har nuvarande beräkning så hoppas ägarna av Fukushima på att inga mer naturkatastrofer som jordbävningar och översvämningar inte sker dom närmsta 100 åren.

lördag 12 december 2015

KLIMATMÖTET I PARIS 2015...

Vid det här laget är dom flesta väl medvetna om att miljöomställning behövs. Men om man tar dom första stegen till omställning från fossila energikällor 2016 är det en början för kommande generationer. Man börjar där.

Då kommer resten av sig själv.För det här är inte gjort över en natt. Det tar några år innan det syns för det mänskliga ögat.

torsdag 10 december 2015

CESIUM HALTEN I FUKUSHIMA STIGIT...

Nya mätningar 3/12-2015 visar cesium blivit 4000 gånger högre radioaktiv i vattnet i dom underjordiska tunnlarna under Fukushima som även rinner ut i havet. 

Det kallar jag att först var det väldigt allvarligt nu är det en mycket skarp situation som till och med kan få Lavrov att prata engelska. I och med att östra Ryssland är granne med detta extremt högradioaktiva område.

söndag 6 december 2015

LIVRÄDDNING NÖDVÄNDIG...

Alltså livräddning måste påbörjas, patient vår moder jord.

Den sjuka dam börjar nu på sitt vis säga ifrån, med jordbävningar, översvämningar och vulkanutbrott. 

För nu i slutet på 2015 och 2016 vill världens ledare med stora ord säga nu ska vi rädda jorden. Vadå rädda vi måste se till att vi reducerar dom negativa miljöeffekterna vi människor drabbas av, på grund av det oansvariga beteende av våra härjningar på denna jord. Moder jord kommer att gå under men det enda vi kan göra är att snabbt som möjligt ställa om till miljövänligt. Och beskatta högt kol. kärnkraft som dagens elproduktion så kommer det bli mer som väljer mer miljövänligt snabbt.För att förlänga några årtionden till på livslängden på moder jord. För denna omställning måste göras inom 5 år i 40% av världens länder för att det ska bli nån som helst synlig positiv miljöpåverkan.

Förutom människor så har 40% av dom vilda djuren världen över dött av negativa miljöutveckling, till december 2016 kommer 46% av världen vilda djur ha dött av miljökonsekvenser i Afrika, Asien, Europa, Usa, Kanada,Brasilien, Chile, Peru, Columbia och Australien för att nämna några länder. Och då har vi inte räknat in dom 35% som utrotas av illegal jakt. Både på land och i vatten.

Så förutom att djur dör av miljögifter  kommer djur också att utrotas med 70 000 djur om dagen i vår värld, så vilda djurbeståndet kommer att ha minskat med 30% till 2017 av illegal jakt. Då i reella siffror blir det 20% kvar av vilda djurbeståndet, förutom att illegala jakten far till världens djurparker som kommer att kräva tyngre beväpnade vakter med rätt att döda illegala jägare vilket än land dom kommer att komma ifrån för att skydda dom värdefulla få djuren som är kvar.

Julen 2014 var det -15 grader kallt här i Skellefteå men nu är det +5 grader och tunt med snö på marken. Samtidigt som man är glad att slippa skotta tung snö inser man att jordens livräddning får inte bli tomt prat och nu måste orden bli till verklig handling.

torsdag 3 december 2015

TALLEN I SKOGEN & ÄLGEN...

I Värmland i Sverige har älgarna gjort sitt intåg i skogarna. Och med en ökning av älg så har nyplanteringar blivit så gott som uppätna av hungriga älgar. Och med en lång sommar period med varma och milda temperaturer så borde det ju växa bra. Men även om det växer så det knakar så blir mycket plantor ätna från toppen och ner. 

Men det är ju också ett spritt fenomen i hela Sverige.

Tänk om alla älgar kunde tala, då skulle dom demonstrera. Och komma med krav som : 
     1: Totalt förbud mot all jakt i skogen !
     2: Stoppa alla kalhyggen !
    3: Fri passage över vägarna !

måndag 30 november 2015

HAR VI RÅD MED 3:E VÄRLDSKRIG ?

Många säger att vi står för ett 3:e världskrig och att det kommer att eskalera. 
Putin har startat en folkgrupps konflikt för att täcka hans och Rysslands oligarker som tar Ryssland i ett allt djupare ekonomiskt negativ låneökning i ryska statskassan. Den är idag över 200 000 000 000 Usa dollar i skuld. Där det mesta av lånet går till kriget i Ukraina och Syrien. Och för närvarande kostar att ha Krim 25 000 000 Usa dollar per dag med i drift med vad städer och mindre städer kostar i att hålla igång med statlig personal och dess korruption.

Men det krig som pågår i Syrien och Irak är på grund av våldsextremister som med hjälp av Al Qaida och Talibanerna för att nämna några terrorgrupper som nu har utmanat och tvingat världens länder till att bekämpa dessa terrorgrupper med vapen och missiler.

Så egentligen har vi inte råd med detta pågående krig i Syrien och Irak som egentligen från början startades av al-Assad som vill ha bort sina politiska opponenter och dess befolkning från Syrien. Och med i hans medspelare och vapensupporter shia islamistisk ledningen i Iran som också inte gillar eller vill ha sunniter i deras närområden. Sen på senare tid kom ju shiitiska ledningen i Irak som också vill ha bort sunniter i Irak såväl som Syrien. Så faktiskt har vi flera aktörer med olika målsättningar med kriget i Syrien och Irak. Och Ryssland med Putin har sin målsättning få fler vapen sålda i Syrien och använda. Men också stärka en makt position mot Usa, Kina, England, Frankrike bland annat.

Nato och FN länderna har bestämt sig att attackera och bekämpa DAESH som är nu världens mest våldsverkande, massförstörande och miljöförstörande terrorgrupp. Det är därför man nu startat krig mot terror inte mot religionen den fredliga islamska delen eller muslimska. Det kommer att kosta många länder i världen mycket pengar ur statsbudgeten dom inte egentligen har. Det är därför viktigt att Ryssland, Usa och Frankrike och England inser varken ekonomiskt eller miljömässigt har vi råd med långdraget krig. Därför är det viktigt med att dessa länder nu samarbetar med att utbyta kommunikation gällande hur och från vilket håll dom attackera DAESH grupperingarna i Syrien och Irak.

fredag 27 november 2015

FINT BESÖK...

I Koster havets Nationalpark mellan Strömstad och Koster fick besök av späckhuggare.

Här syns ena späckhuggaren som jagade sillstim.

Här är andra späckhuggaren som jagar sillstim. 

Inser att vi kommer nog att få se ovanliga fiskar av modell större runt våra kuster. Men roligt är det. Även om det är ett allvarligt dåligt tecken på att deras fiskevatten som dom är i vanliga fall är så gott som utfiskade eller har nån annan miljönegativ påverkan som gör att dom söker sig åt Sveriges kuster.

tisdag 24 november 2015

FRANKRIKES GAMLA KÄRNVAPEN...

Så här inför klimatmötet på måndag i Paris har jag en fundering. Frankrike har ju också krigat med kärnvapen i 2:a världskriget. Och på den tiden insåg man inte vilka konsekvenser uran i vapnen hade. Som man tydligen gjort i Usa och Ryssland så har man plockat isär kärnvapnen och gräv ned dom i djupt i jorden. Men det innebär också att då vapen rostar sönder avger den giftiga metaller men också hög radioaktivitet.

Det innebär att vissa områden utan att myndigheterna i Frankrike vet om det är högradioaktiva. Men innebär om folk bor på den sortens mark kommer det nu vid det här 
laget visa hur många fall av leukemi och andra cancerfall knutna till radioaktiv strålning.

Nu är det ju upp till alla politiska partier att ta ställning till hur man hanterar en sån sak. Men att som en struts sticka ner huvudet i sanden och låtsa som om ingenting är inte ett val. Sen att skylla på ett det var ett politiskt parti som orsakat det är inte heller bra. Utan ta ett gemensamt ansvar och tar om hand om dom högradioaktivt läckande kärnvapnen som är nedgrävda.

måndag 23 november 2015

SOLENERGI I MASDAR CITY...

Makten i Förenade Arabemiraten har bestämt att olja och gas ska ner till 70% mot dagens användning på 90%. Så man har påbörjat använda solenergi i Masdar City.

Det blir arab regionen som kommer att ta ledningen då det gäller att verkställa klimatmål. Det finns vinster att hämta förutom att vindkraft och solenergi, ger självständighet och ekonomiskt oberoende. Och betydligt billigare el för konsumenter men också vinster att hämta ut för elbolagen som väljer miljövänlig elproduktion. Men nu kommer det att finnas mindre vindkraftsturbiner att köpa på marknaden för privatpersoner, som får BETYDLIGT billigare elkostnad, då har jag i åtanke dom som äger hus.

Så till makthavarna i Förenade Arabemiraten ni ska ha stort beröm för ert beslut att använda miljövänlig energi då ni exporterar olja och gas.

fredag 20 november 2015

USA & RYSSLANDS GAMLA KÄRNVAPEN...

Ja det tål att tänkas på vad man gjorde efter 2:a världskriget med kärnvapen man inte använde.

Vi har nu runt om i vår värld urangruvor som har stora uran avfalls dammar som egentligen ligger helt öppet i stängslade områden. Och vi vet att dessa avfalls dammar får sprickor i och med att det blir sättningar av geologiska skäl. Vilket innebär i verkligheten att högradioaktivt flytande uran avfall rinner ut i dricksvattens områden för befolkningen.

Men nu kommer vi till kärnfrågan, vad historien förtäljer är att efter 2:a världskriget grävde man ner delar av kärnvapnen och uranet som användes i vapnen. Bland annat har en amerikansk forskningsgrupp forskat vad som skett med naturen flera årtionden efter 2:a världskriget. 
Det nedgrävda uranet blir till radongas som kommer upp i atmosfären.

Då är min undran då det nu börjat komma fram i offentligheten i Usa men inte pratas om det från regeringens sida från båda politiska sidorna. Men folket börjar notera effekterna av det.

Då börjar jag fundera på RYSSLAND kommer dom att lägga locket på och försöka politiskt kväva vad som kommer att hända med en stor del av den befolkning som bor nära där man efter 2:a världskriget grävde uranet från  oanvända kärnvapen.

Man kan faktiskt säga att det förflutna sparkar dagens politiker i rumpan med besked. Frågan är bara hur hanterar dom den verkligheten. Och kommer efterföljande politiker att lära sig av dom gamla misstagen. Då dessa effekter kommer att finnas för några hundra år. Det borde ju bli en konstant påminnelse av att inte repetera gamla misstag.


torsdag 19 november 2015

FUKUSHIMA NOVEMBER...

Trotts terrorn fortsätter Fukushima läka högradioaktivt vatten ut i havet nära Kina, Östra Ryssland, Syd Korea bland annat.

Nu börjar cancer fallen komma i dom länder som vattenströmmarna från Japan passerar vid kusterna.

Och dom anställda som var med och städade upp efter jordbävningen och översvämningen börjar tydligt få cancer. Bland annat i form av leukemi.

Börjar inse att norra Japan påverkades i och med att översvämningen var mer radioaktiv än beräknat och påverkat mer länder. Men japanska myndigheter och bolaget som äger Fukushima och dom som byggt Fukushima kärnkraftsanläggning inte vill bli stämda. Men då olika typer av svårartad och obotlig cancerfall dyker upp i en rad olika länder. Då börjar medicinsk forskning bli till verkliga resultat som talar emot fler kärnkraftverk runt om i världen.

torsdag 12 november 2015

RYSKA CYKLAR GRÄVES NER...

Alltså jag undrar en sak saknar Vladimir Putin MILJÖEXPERTER i sin regering att sunniter inte stannar i Ryssland är ju självskrivet utan nu börjat använda ryska cyklar till norska gränsen vid samhället Kirkenäs i Norge. Och lämnar sina cyklar där. 42 ton cyklar som använts av flyktingarna tar ryska myndigheter och samlar ihop. Och vad tror ni dom gör med dom cyklarna, jo gräver 42 ton metallcyklar i jorden.

Undrar kan nån i Ryssland upplysa regeringen om att metall blir inte till mylla i jord. Utan kommer att avge toxiner i grundvatten.

Lilla honungsbullen Putin är lite som ett barn i vissa lägen, behöver lite skolning.

tisdag 10 november 2015

INGEN SNÖ...

Nu 11/11-2015 fortfarande ingen snö. Man får vara hoppfull på snö i december istället. Tänka positivt att man slipper än så länge skotta tung snö och få ryggvärk. Men ingen jul utan snö den saken är klar.


lördag 7 november 2015

SPRÄNGA RYSKA GASLEDNINGEN I ÖSTERSJÖN ?

Svenska marinen stötte på en vattenfarkost nära ryska gasledningen i Östersjön. En robot med en sprängladdning.

Honungsbullen Vladimir Putin har fått en oönskad motståndare som nu är redo att slå ut statliga Gazproms gasledning i Östersjön. Det borde väl om något få Putin att ändra fokusering till ISIL som nu har delat på sig i Syrien på flera områden. Så ju längre Putin väntar med att attackera ISIL ju svårare motstånd kommer det att bli. För nu blir dom mer arg för masslakten av sunniter i Syrien. Men samtidigt med att ISIL säger en sak men gör en annan visar att dom är mer förslagna hjärtlösa, tungt kriminella och absolut inte ett dugg religiösa men mer som massmördande organisation som efter 2015 inte kommer att få överleva på grund av att soldater såväl som ledning kommer att utgöra att hot för världens befolkning. Samma ska gäller Al Qaida och Talibanerna.

Tack och lov har Svenska marinen isolerat farkosten med sprängladdningen och meddelat ryska staten detta. Men farkosten är en äldre farkost, så den är nog köpt som begagnad. Hade terrorplanen lyckats hade det blivit världen största miljökatastrof i Europa.

fredag 6 november 2015

VÅR JORD HAR BEGRÄNSNINGAR...

Vår jords naturtillgångar har sina begränsningar och hur vi hanterar dom visar också hur våra liv ser ut i verkligheten.

Livets vattenkälla så att säga har en begränsning. Tar man ur jordens resurser som skogsavverkning och inte återplanterar så rubbar man naturens cykel så att säga, som får allvarliga konsekvenser för oss människor. Och allt varar inte för evigt. Från det man är barn till man blir vuxen har man jordens gåvor till låns, för nåt ska ju finnas till efterkommande generationer. Vi ska ju lära av tidigare misstag och inte repetera dom. Det är så man växer från barn till vuxen med mer visdom i sin livsryggsäck.

torsdag 5 november 2015

SYRISKA NATUREN..

Januari 2016 kommer kriget i Syrien komma in på sitt 5:e år. Naturen har en otrolig förmåga att anpassa sig efter rådande omständigheter. Det har börjat växa giftiga växter som bland annat betande djur som boskap som hästar,kor och åsnor. Förutom bly så finns det också hälsofarliga kemikalier nu i grundvattnet och marken.

Detta kommer att ge allvarliga gen defekter hos det ofödda barnet i en gravid kvinna och män producerar defekta spermier. Detta kommer bli mer synligt om nåt år eller två.

Den som ser sig som vinnare framöver i Syrien kommer att snabbt inse att detta kommer att vara ett väldigt dyrt land att får rent och möjligt att bo i, så den glädjeyran kommer att vara kortvarig.

torsdag 29 oktober 2015

STULET RADIOAKTIVT MATERIAL FRÅN IRANSK KÄRNANLÄGGNING ?


Sen har det ju kommit igång rykten att Iransk kärnanläggning har förlorat lite högradioaktivt material. jag hoppas det kan dementeras. Med tanke på att Ryssland har bistått med vapentransporter till Syrien och al-Assad, kan det ha kommit med på det flyget med destination ISIL för tillverkning av smutsiga bomber ?

Jag hoppas Irans regering sätter igång med en ordentlig utredning för att försäkra sig om att inte medverka till farliga substanser till ISIL. Med tanke på hotet mot England som nu har blivit starkare med att dom inhyser al-Assads politiska motståndare som kan tänkas ta över sen framöver då freden infinner sig.

AFGHANSTANS OPIUMODLINGAR...

Den otroligt stora flyktingströmmen tar andan ur många här i Europa den saken är klar. Man blir nästan mållös.

Men att använda NATO trupper med generaler inom strategi område för krig  för att skydda Usas gruvor i Afghanistan är att slösa på resurser. Då talibanerna, Al Qaida och ISIL även några kriminella grupperingar tagit över all odlingsbar mark i Afghanistan och börjat med opiumodlingar för att finansiera sina destruktiva terror organisationer. 

Dom krigsveteraner som finns inom ISIL är där av ett speciellt syfte och det är att få betalt för sina tjänster för att försvåra uppgiften för Usa och NATO styrkor betalningen sker med heroin producerat i Afghanistan. Dom är kriminella och ser ingen annan inkomstkälla och därför för in ISIL i en aggressivare och dödligare status för i kaoset och anarkin som följer i deras spår kommer deras egentliga mål i hemlandet i skymundan så att dom kan sälja sitt heroin fritt.

Får man bort dom kriminella terror grupperna från Afghanistans odlingsbara mark så befolkningen kan börja producera mer matnyttiga produkter som tillfaller afghanska regeringen mer positivt. Och därmed minska flykting strömmen från Afghanistan.

söndag 25 oktober 2015

VLADIMIR PUTIN & FUKUSHIMA KATASTROFEN...


Först drabbades Fukushima av en jordbävning och en vecka senare av en kraftig översvämning.

Då är min fråga nu kan Vladimir Putin hantera ytligare cancer fall som nu kommer fram i dagsljuset i östra Ryssland.
Vid översvämningen då efter jordbävningen då  3 kärnreaktorer var öppna och högradioaktivt vatten rann med högt tryck ut i havet och blandades med dessa fordon.

Att då man bygger kärnkraftverk i ett land där många jordbävningar sker varje år måste det byggas säkert mot jordbävningar och kraftiga översvämningar för att skydda befolkningen i första hand och inte kärnkraftsföretaget och dess rykte.

Att amerikanska myndigheter lägger locket på för att inte tala om för befolkningen på västkusten i Usa om högre risker för cancer i samband med att döda och döende djur flyter upp på Usa västkusts stränder tycker jag visar att dom underskattar sina väljare. Men med vattenströmmar från Japan kommer också radioaktivt vatten till Usa dricksvatten områden för sin befolkning. Därav mera troligt anledningen till ökade cancerfall bland befolkningen på västkusten.

Men nu är frågan kan Vladimir Putin budgetera för dom framtida cancerfall som kommer inom kort i östra Rysslands kustområde. Och med att dom är kärnkrafts älskande nation kan det bli mer att dom inte vill solka ned bilden för ryska befolkningen gentemot kärnkraftsbygg företaget Ros atom.

Så nu blir det intressant och se vilken kärlek till ryska folket eller Ros atom han visar som Rysslands president Vladimir Putin. För det kommer ju och bli hans legat till efterföljande generationer ryssar. Är han så förutseende eller en president som lever livets glada dagar så länge det varar och tar dagen som det kommer ?

fredag 23 oktober 2015

FUKUSHIMA NU I VERKLIGHETEN...

Att Fukushima påverkades negativt av sista jordbävningen och översvämningen är väl ingen hemlighet. Vad jag nu är besviken på är att Japans med Usas regering lägger locket på för att inte få mera stämningar från människor som fått sina cancer diagnoser som är relaterade till för höga strålningsdoser. 

Hade inte det varit bättre och ärligare att gå ut med hur farligt denna nu 340 000 liter om dygnet högradioaktivt vatten som läcker ut i havet, påverkar länder och befolkning som fått och får dom vattenströmningar som kommer från havet Japan ligger i.

Vad inte Usas regering kan göra är att förneka vad som efter Fukushima katastrofen var att döende och döda djurkadaver flöt iland på Alaska,Kanadas och Usas västkuster. På stränderna så föll en del döda djurkroppar isär, vilket blev resultatet av extremt höga strålningsdoser.

Men sanningen är att nu kommer även cancer fall fram i ljuset relaterade till för höga strålningsdoser, men nu i dricksvatten och fisk,kräftor, bläckfisk och en del andra djur. Dessa cancer fall kommer nu idag ljuset i Japan och Usa. 

Nog för att Fukushima företaget bidrar till el och jobb i Japan men dom har inte visat folket förtroende att fatta kloka beslut för att kunnat reducera att dom blivit utsatta för extremt höga strålningsdoser på en rad olika områden.

Sen om Rosatoms infrysning av kärnreaktorerna varit med på att tysta ner denna extremt höga strålning som nu breder ut sig i Japan med flera närliggande länder för att skydda sina företags rykten visar bristande kunskaper om befolkningen i såväl Rysslands östkust, Kina, Vietnam, Filippinerna, Alaska, Kanada och Usa.

Att nu jämföra Fukushima med utsläpp på 1000 stycken Tjernobyl kraftverk per år är rimligt med tanke på mängden högradioaktivt vatten som rinner för högtryck ut i havet. Men att inte gå ut med allvarliga hälsovarningar så att folk med sina barn kan fatta beslut om hur dom vill ha sina liv och framtiden för sina barn visar allvarlig ansvarslöshet i dom inblandande företagen och regeringar.

torsdag 22 oktober 2015

USAS KÄRNVAPEN BESTYCKADE MISSILER...

Om Usa ska ha någon som helst trovärdighet i världen måste dom också reducera kärnvapen bestyckade missiler precis som dom kräver av Iran. Förutom att öka bestyckade missiler i Usa så kommer dom hälsofarliga uran avfallsdammar i Usa att skapa mer hög radioaktiva områden där man inte kan bo på 100 år framåt.

Usas politiker har svårt att vinna trovärdighet på miljöområdet om dom inte gör som dom pratar. Minska kärnvapen och börja jobba mer på miljövänliga produkter. 

tisdag 20 oktober 2015

ENGLANDS NYA KÄRNKRAFTVERK...

Att England utvecklar sin infrastruktur med några miljarder pund har jag inget emot. Men att bygga 3-6 nya kärnkraftsverk tycker jag verkar helt vansinnigt.

För med ökade byggnationer av kärnkraftsverk kommer vi runt urangruvorna se sådana här syner vare sig dom är i Ryssland, Tjetjenien, Vitryssland, Kanada eller Usa.

För trotts att nu Fukushima kärnkraftsverk släpper ut extrema nivåer som vid Tjernobyl katastrofen på nivån 1000 Tjernobyl kärnkraftverk på 12 månader. Och då pratar jag om högradioaktivt vatten direkt från kärnreaktorerna med 340 000 liter per dygn sen senaste jordbävningen och översvämningen.

Kina är ett fantastiskt land på att bygga stora konstruktioner det är det inget tvivel om. Men David Cameron och hans politiska vänner borde tänka mer miljömässigt i handling och inte bara i ord.

Innan världens olika länder bygger fler farliga kärnkraftsverk borde kärnkraftsälskarna lära sig först hur man tar hand om uran avfallsdammarna runt vår värld. Som inte bara utgör ett allvarligt hälsohot mot oss människor utan en hel vildmarksflora djur. Som vi människor också jagar och sen äter.Allt från fågel till rådjur,hjort,älg, vildsvin bland annat.

Det rimmar rejält dåligt för politikernas trovärdighet då man manar sin befolkning att tänka och leva miljövänligt. Och sen att flera länder gör raka motsatsen trotts pågående miljökatastrof och inte anstränger sig ett dugg för att jobba med lösningar för att hantera uran avfall.

Det är som att staten tar lån på flera miljarder för att bygga kärnkraftsverk och sen mana sina väljare ta inte fler lån utan betala bort alla era skulder fortast möjligt. Tror politikerna det ger oss förtroende eller är det en ekonomisk lösning för världens banker innan jordens undergång. Det verkar mer så på politikernas handfallenhet. Och att alla länder ser bara på att Putin med sina allierade tar världens uppmärksamhet från det mest akuta som Fukushima katastrofen nu håller på ställa till. 

KINAS & ENGLANDS AFFÄRER...

Alltså nu får president Xi Jinping Kina ursäkta mig.

Men DAVID CAMERON vad i för KÄRNKRAFTSBUBBLA lever du i ? I Finland har vi 2 stycken expanderande uran avfallsdammar som expanderar och gör större områden inte möjligt att bo i för över 100 år framåt. Då kommer ENGLANDS nuvarande regering på med pågående FUKUSHIMA katastrof då 1:a fallet LEUKEMI  konstateras i Japan att ENGLAND SKA BYGGA NÅGRA STORA KÄRNKRAFTVERK med KINA som byggare. Att den denna man nu med allvarlig leukemi i Japan sen mannen jobbat med uppstädningen efter den brinnande katastrofen och översvämningen som ökat med betydligt högre kvantitet med vatten från kärnreaktorerna med extrem hög radioaktivitet direkt ut i havet som i första hand också påverkar Kinas kustområden hälsomässigt framöver.

Alltså att leva som miljömedveten person i världen idag är att uppleva dagens politiker i en rad olika länder översköljer oss med MASSIVA TSUNAMI VÅGOR av helt miljöfarliga och negativt ekonomiska beslut. Undra inte på att folk reagerar aggressivt med runt om i EU med att attackera flyktingar verbalt och fysiskt då större del av budgeten måste gå till flyktingsektorn av förklarliga skäl. Och fler miljöfarliga kärnkraftsverk bygges utan nån som helst hänsyn till vad befolkningen som är miljömedveten tycker och vill ha för sorts boendemiljö.Kärnkraftsfri självklart.