torsdag 3 september 2015

KÄRNKRAFT ELLER INTE...

28/3-1979 i Harrisburg Usa på kärnkraftverk Three Mile Island gick reaktor 2 sönder och 140 000 personer fick akut flytta ut från staden.


3/11-1986 Tjernobyl blev en reaktor härdsmälta som fick den radioaktiva röken över stora delar av Europa. Men vind och regnmoln spred det radioaktiva med radioaktivt regn.
Över Frakrike,Tyskland, balltik länderna och Sverige från mellan Sverige upp till norrbotten. Det påverkade människor, djur och natur. Det finns områden som fortfarande har en viss radioaktivitet kvar i marken.


Pripyat Ukraina bor inga människor idag på grund av hög mätning av radioaktivitet. Och runt detta område lever nu ett vilddjursliv med älgar,råddjur,vildfågel fritt strövande in och ut ur högradioaktivt område. Fågel flyttar med årstider till andra länder där jägarna i dom länderna skjuter och äter dessa fåglar. Och omgivande länder får även besök av älg, rådjur och hjort som också periodvis visstas i Tjernobyl området även det avspärrade. Frågan är bara mäter man om det finns bequrel i vilddjuren kroppar innan man äter dom ?

14/3-2011  Fukushima Japan, skalet runt reaktorerna har smält och reaktorerna har kontakt med grundvatten,så det har flera hål i skalet. Det rinner ut 300 ton liter med högradioaktivt vatten och lika mycket vatten kommer in varje dag. Så det är lika mycket högradioaktivt vatten som fyller 15 bensin tank lastbilar varje dag. 2014 så frös Rosatom reaktorerna som en glasspinne för att förhindra läckage men vid en mindre jordbävning 2014 uppstod sprickor i glasspinnen Fukushima. Därav kraftigt läckage i sprickorna.


5/11-2012 Sotkamo urangruva Finland läcker ut hundratals miljoner liter vatten med nickel,kadmium, aliminium och uran.
14/11-2012 Sotkamo urangruva Finland läcker miljontals liter toxid vatten från gruvdammen.Isen skar spricka i underlaget i gruvdammen därav läckaget vid geologisk markförändring.


 Förutom att vanliga gruvor läcker så läcker också uran gruvor men till skillnad från uranet så går vanligt gruvavfall att hantera i miljövårdsåtgärder. Urangruvornas avfall har man inte kommit på nåt sätt att hantera. Därför vid gruvor runt om i världen finns det läckande avfall från urangruvors avfall i dammar.Det är rekommendrat att det är 10 mils radie fritt från befolkningsområden från att slippa få människor hälsa negativt påverkad. I urangruvor använder man maskiner och robotar med kamera i Europa. I Talvivaara och Sotkamo Finland blev det läckage på över 60 kvadratkilometer och då räknar man med dom läckagen från 2008 och från 2010.




 Sen har vi anrikningsverket i Moslovo i sydvästra Sibirien där man 2010 släppte ut 800 liter hög radioaktivt vatten från anrikningsverket i bäcken mitt i samhället.Sen en bit utanför samhället i en skogsmyr hällde man ut 3 st 100 liter tunnor med uranavfall, som nu inte heller får beträdas av utomstående innevånnare, på grund av höga radioaktiva värden. Vilket resulterat i cancer fall som nu ryska staten betalar 60 usd/ månad och person i samhället. 

Denna man från Moslovo en chaufför som nu har cancer, han är inte överviktig han han synliga och obotliga cancer mestaser.


Och nu vill Malaysia att Rosatom ska bygga dom ett kärnkraftverk. Med flera områden som nu hotar hälsomässigt stora befolknings områden med sin radioaktivitet. För att vara välutbildad så agerar man inte sund tänkande med en smältande nordpol. Där USA och RYSSLAND nu bråkar om att få förgifta sista fria vatten reserven vi har i vår värld. Och med världens största flykting katastrof som kommer att kosta många länder mycket ur deras stats budgetar även länder i arab världen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar