lördag 12 september 2015

ÄLGJAKT MED BJÖRNBESÖK...

Här i norra delen av Sverige har älgjakten börjat, 7/9 började den i Västerbotten och Norrbotten. Och är i Skellefteå är det också älgjakt.

Denna man satt i sitt jakttorn som syns på bilden bakom honom. Och tidigt uppe med tuppen satt han i jakttornet och ett oväntat besök nedanför jakttornet kommer det en björn lufsandes. Björnen gick lugnt förbi och vidare.

Och jägaren fokuserade på jakten. Men sen då jaktlaget samlades så vid deras samlingslokal så hade björnen undrat på sitt vis om dom hade nog ätbart. Dom gröna soptunnorna är för brännbara sopor och dom bruna tunnorna är för matrester som sen blir biogas. 

Sen björnen fått glufsa i sig det ätbara markerade nalle puh sitt revir kan man säga. Ja gott folk det är bara att gilla läget. Kan Kanada leva med sin björnstam borde vi också kunna det.

Jag kan tänka mig att det är bättre att sitta i ett jakttorn än i ett träd som han kan skaka om och på det sättet komma åt jägaren om han är på det humöret. Men ganska säkert glömmer han inte det björnbesöket i första taget, ett minne för livet.En vild björn på nära håll, men på respektfullt avstånd som det bör vara, för att få bästa upplevelsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar