lördag 19 september 2015

VARNINGSKLOCKOR FÖR GAZPROM...

Nu när allvarliga varningsklockor uppenbarar sig för ryska regeringen med rysk forskningsstation överhopas med med uthungrade magra isbjörnar, så löser ryska regeringen det med att köpa djurkroppar från ryska slakterier och därmed med mat locka bort isbjörnarna från forskningsstationen så man kan ta forskarna därifrån. 
Och Gazprom fortsätter med ökad produktion för att Vladimir Putin sett ur rysk statlig synvinkel vill knyta upp så många länder till rysk gas som möjligt. Som dessutom har en högre explosionsrisk i bostäder med gas som energikälla talar emot. Sen kan han med gaspriserna också styra landets regering och dess politik som han ser är lönsamt för ryska staten men som i verkligheten blir en förlust affär för det land som är rysk gaskund med annan exportvara och ekonomisk statlig uppbyggnad än vad ryska staten dom senaste åren strukturerat upp. 

Sen med nu allt aggressivare statlig televisions propaganda hånar, förtalar och förminskar dom EU politiker och övriga länders politiker och ledare som även spyr ut sin ryska cynism  på Twitter över hur man kämpar för att hjälpa den stora mängd  flyktingar som inte bara flyr kriget i Syrien,Irak,Afghanistan utan också flyr andra krigszoner i olika Afrika länder, men också miljöflyktingar. Sen förväntar sig att bemötas med respekt och tillit för statliga affärer och få utländska investerare till Ryssland. Man behöver inte vara akademiker utbildad för att inse det kommer att bli motsatt verkan på sådant ryskt politiskt styre. Utan en större aggressiv hotbild mot utländska företag som planerar etablerar sig i Ryssland men inte godkänner korruption för att ha ett hållbart företag som även håller ekonomiskt för framtiden.

Sen verkar ryska företagare se miljökrav för sina fabriker och produkter som en förolämpning istället för att tänka förebyggande att med miljösatsningar på fabriksbyggnader som filter i  skorstenar och avlopp renings anläggningar anlägga  även kemiska  fabriker  såväl befolkningens hushållsavfall och avlopp från badrum och tvättmaskiner.
Att dessa reningsverk skulle minska Rysslands skyhöga medicinska kostnader för stora delar av ryska befolkningen dåliga hälsa och därmed kunna lägga pengarna på andra nödvändiga saker den fattiga delen av befolkningen behöver.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar