måndag 14 september 2015

FLER ELBILAR I SVERIGE...

Att svenska politiker vill ha mer elbilar i vårt avlånga land är väl inte att förakta. Men då måste det finnas laddningsstationer i hela Sverige även längs hela Norrlands kusten. För  motvind suger musten ur elbilens batteri.

Men som i min stad Skellefteå så har vi kommunen börjat sen några år ta tillvara på innevånarnas matrester och göra biogas som nu bussar in Skellefteå kommun drivs på. Men tankställena som detta kommunägda gasbolag har finns inte tankställen för gas i inlandet vilket utesluter befolkningen i inre delarna av Västerbotten och Norrbotten från att köra biogasbil eller företag som kör biogas driven buss.
Så miljöpartiets påtryckningar på politiska miljökrav kommer på miljövänliga fordonspark ett stort stopp. Men tanken är god.

Frågan är bara kan elbilarna och gasbilarna starta i vårt svenska kalla vinterklimat ? För det är den viktigaste avgörandet för att jag skaffar miljövänlig bil. Man vill ju vara säker att kunna ta sig dit man behöver utan start problem på grund av -30 graders kyla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar