fredag 18 september 2015

ÖSTRA RYSSLAND RADIOAKTIVT ?

Ja det är en bifogad fråga man kan ställa sig. Som ni ser förkastningen i havet utanför Japans kust,  så är det nog mer troligt. Det blev höga vågor på över 4 meter som spolades över Fukushimas kärnreaktorer vilket gjorde att större mängd än 300 000 liter högradioaktivt vatten rann ut i havet. Och som vi alla vet som badat i hav att det finns konstanta vattenströmmar som tar med sig vad som kommer i dess väg. Stora 100 liters plastsäckar som personalen gått och samlat ihop högradioaktiva växter som sen ställdes på Fukushimas kärnkraftverks området 1500 stycken till antal.Men med den kraftiga översvämningen spolades dessa in över Japan bebodda områden. Man hittade trasiga säckar en del tomma men i vissa fanns rester av högradioaktiva växter,man söker även idag dom som fortfarande fattas.


Så att fråga sig om östra Ryssland är radioaktivt är starkt bifogat. Men dessa starka vatten strömmar rör sig inte bara i Japans närområden utan också runtomkring i våra världshav. Alla dessa hav är sammanlänkade med floder och sjöar. Frågan är också om Rysslands fiskare kollar sin fångst hur hög becquerel halt den har.


Då forskare både ryska och utländska och naturfotografer ser såna här isbjörnar i norra Ishavets områden. Och isbjörnar söker sig i grupper till bebodda områden där människor bor då borde väldigt många inse Fukushima kärnkraftshaveri är betydligt allvarligare och större som nu egentligen skulle behöva våran fullständiga uppmärksamhet. Och fokusering på att lösa hur alla dessa gigantiska tunnor med miljontals liter högradioaktivt vatten vid Fukushimas kärnreaktorer ska tas om hand. Istället för att låta Rosatom bygga nya kärnkraftverk.Frågan jag ställer mig har president Vladimir Putin och hans regering satt en gräns hur hög becquerel halt dom ryska fiskarna får ha i sina fångster som dom sen säljer till ryska befolkningen ? Vad anser dom för gräns i becquerel är för gravida kvinnor och deras foster ?

Nu har även i år börjat komma till Usas västkust och Kanadas västkust döda djur kroppar som bläckfiskar och och delfiner, späckhuggare bland annat, som då dom hamnar på stränderna faller sönder i bitar. Men uppvisar förstorade inre organ precis som dom vilda djuren runt Tjernobyl i Ukraina gör. Men enda skillnaden är dom djuren i Tjernobyl har utsatts för betydligt mindre radioaktiv strålning än dom döda kropparna som nu kommer till olika länders stränder, en del väljer att dö på stränderna och en kommer som kadaver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar