fredag 11 september 2015

FUKUSHIMA IGEN...



För några veckor sedan hade Japan en orkan och översvämning. Det resulterade i att över 300 ooo liter hög radioaktivt vatten från reaktorernas kärna rann ut i havet i loppet av 60 minuter. Men också spolades in bland befolkningens bostäder. Och detta är förutom det som läcker ut ur kärnreaktorernas kärna dagligen.

Att nu sen ryska Rosatom ska bygga ytligare kärnkraftverk ligger inte i Rysslands eller nåt annat lands plussida. Att sen det uppkommer befolkning med sjukdomar relaterade till den radioaktiva strålningen det läckage från Fukushima avger dagligen kommer inte att förvåna mig. Men att Japans ekonomiska hälsobudget kommer att ligga  i den högre kostnads nivån liknande Rysslands blir nog ett givet faktum.
Att inte premiärminister Shintzo Abe och Japans regering ser till att befolkningen från delen av Japan där Fukushima ligger flyttas av hälsoskäl gör mig förvånad. Samtidigt som jag förstår deras kärlek till sitt fosterlandet så finns det en gräns, att flytta av hälsoskäl att starkare för min räkning. Frågan är bara vad Japans regering och befolkning uppskattar högst hälsan eller kärleken till fosterlandet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar