lördag 19 september 2015

SAMMANFATTNING OM KÄRNKRAFTVERKS OLYCKOR...

Så här september 2015 kan man säga att vi börjar få ett normaltillstånd med konsekvenser med olika typer av kärnkraftsolyckor runt om i vår värld.

Moslovo sydvästra Sibirien Ryssland där anrikningsverket släppte ut 800 liter högradioaktivt vatten i bäcken mitt i samhället. Som nu ryska skattebetalare betalar den befolkningen där som inte har råd med mediciner som nu visar konsekvenserna hälsomässigt kosta 60 usa dollar per månad och person vuxna som barn.

Tjernobyl som är utflyttad och endast vilda djur är kvar med Tjernobyl personal som åker emellan för att inte Tjernobyl ska få en härdsmälta till.Det råder fortfarande hög mätning av becquerel i den övergivna staden och kärnkraftverket. Djur som varg,lo och älg men även vildfåglar har höga mätningar av becquerel och dessa djur rör sig fritt ut och in ur denna radioaktiva röda zon.

I norra Ishavet blir alltfler isbjörnar magra och utsvultna. Vilket gör att dom söker sig till befolkade områden i jakt på matnyttigt på grund av att deras riktiga föda blir alltmer sällsynta i norra Ishavet.

Ska majoriteten av våra vilda djurstammar av nuvarande 40% som är kvar vara utrotade innan vi reagerar och jobbar för att få en lösning på hur vi ska ta reda på uran avfallet från urangruvorna avfallsdammar.


Så vi slipper få flera urangruvors avfallsdammar som brister som i denna bild i Talvivaara i Finland  då geologisk förändring skar sönder avfallsdammens bottenskydd med skarp iskant och våren 2008, 20010 och 2012 läckte yttligare högradioaktivt avfall i omgivande sjöar och småbäckar och vattendrag nära ryska Karelens gräns mot Finland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar